söndag 14 oktober 2012

Fröjd för sinnena

I torsdags kväll var det mingel, musik och mysig stämning då Fröjd af Sverige öppnade sin första butik. Här är det vintagestilen som råder och många av de möbler och detaljer som säljs är helt unika. Du har möjligheten  att fika i det charmiga caféet, som har sin egen barrista eller dricka din nybryggda cappucino medan du strosar runt i butiken och njuter.

 För Fröjd af Sverige är så mycket mer än en vanlig inredningsaffär, det är ett ställe för alla dina sinnen. Den sköna ljussättningen, doften av stearin blandat med nybryggt kaffe och levande blommor, känslan av års av slitage när man drar handen över de patinerade borden och stolarne. Allt tillsammans skapar en stämning som efter en stund smittar av sig. Plötsligt står en inbiten retroälskare som jag och suktar efter ett slitet gammalt skåp, som troligtvis har stått på en gammal vind i Slovakien, innan någon hittade det och placerade det här.

Som sagt så går butiken inte riktigt att beskriva fullt ut, utan den måste upplevas. Skulle du inte vara någon inbiten inredningsfantast som jag, så är det värt att komma hit bara för att slå sig ner ett tag och njuta av en bit peckannötspaj och hemmagjord lemonade.

Vill ni hålla er ajour om vad som sker på Fröjd af Sverige så kan ni följa dem på facebook, eller kika in på deras hemsida.


Foto: Föjd af sverige
 
 
Foto: Ida Olsson  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar