tisdag 18 oktober 2011

Personligt vardagsrum

Jag har alltid haft en förkärlek för hem där man mixar olika stilar. Ärvda möbler blandat med designklassiker och loppisfynd. Hem där man inte behöver vara rädd att använda möblerna utan där de får slitas naturligt, där man kan slänga sig i soffan utan att behöva oroa sig att kuddarna inte ligger på rätt plats. Helt enkelt ett personligt hem att leva och växa i.

Foto: Ida Olsson
Detta nyrenoverade vardagsrum tillhör några släktingar till mig. Det är ljust, luftigt och har gott om plats både för den egna familjen och alla deras vänner. Stavparkettgolvet i ek och valnöt är original från det att huset byggdes i slutet av 60-talet och ger rummet karaktär.”String” hyllsystemet gav plats för tv:n, böckerna och en del av familjens sällskapsspel. Det gedigna matbordet används som extra matbord när man har gäster över och ger en skön kontrast till de klassiska sjuanstolarna. Vitrinskåpet är från danmark och förvarar på ett snyggt sätt porslin, glas och serveringsfat som inte rymdes i köket.

Foto: Ida Olsson

Även om detta rum är en salig mix mellan klassisk formgivning, Ikea och industri inspirerad design, så känns det ändå harmoniskt. Nyckeln är att begränsa färgskalan. Svart, grått och vitt är genomgående färger i inredningen och bryts endast av med enstaka färgklickar. Så testa att blanda olika stilar och möbler med varandra. Bind ihop det med en gemensam nämnare. Så får du ett hem som är snyggt, ombonat och personligt.

Foto: Ida Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar