torsdag 12 januari 2012

Klarblått

Klara blåa nyanser som t.ex. kobolt, indigo och ultramarin är inte speciellt blyga kulörer. De sticker ut och kräver uppmärksamhet.  Många drar sig också för att använda dem, med rädsla för att rummet ska upplevas för kallt eller mörkt. Men vågar man bara ge klarblått en chans så upptäcker man rätt snabbt vilka underbara kulörer det är. Här kommer några tips, om du är sugen på att testa.

*Om du funderar på att använda dig av en intensiv färg som t.ex. koboltblått. Så kan du börja med att introducera den i inredningen på mindre detaljer, som t.ex. lampor, porslin, kuddar mm. Skulle du däremot våga lite mer så tycker jag det mörkblåa köket nedanför är riktigt läckert, eller varför inte måla om några av dina befintliga möbler i en härlig blå ton.

*Överväg att mixa olika blå toner i din färgsättning. Detta dämpar intensiteten i färgen och skapar ett mer intressant uttryck. Du kan t.ex. välja en ljusare blå som huvudfärg på väggarna och låta de klarblå nyanserna vara en sekundär färg för att rummet inte ska bli för mörkt.

*Om du beslutar dig att gå hela vägen och måla dina väggar klarblåa. Var då noga med att hålla vissa ytor i rummet neutrala. Vita snickerier och detaljer gör sig mycket bra ihop med den starka blå färgen. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar