måndag 2 januari 2012

Gråtoner

Grått är en färg som vi kommer att se mycket av under året, framför allt i kombinationer med starka accentfärger. Men grått kan vara minst lika vackert i sig själv. Tänk bara på att styla rummet rätt för att framhäva nyansen på bästa möjliga sätt.


Foto via Herd of black

Den kalla gråblå nyansen gör sig bra ihop med de rent vita detaljerna och ger en härlig kontrast till värmen i den antika guldspegeln och trägolvet.  Kombinationen mellan moderna och ärvda möbler är i detta fall helt klockrent. Är man rädd att möblerna ska ta för stor plats i inredningen, så är det bra att använda sig av glasbord. De är funktionella samtidigt som de hjälper till att bevara ett ljust och luftigt intryck.


Foto via Herd of black


I denna industriinspirerande inredningen har man valt att kombinera den neutrala ljusgrå väggfärgen med en mörkare grå nyans på skiljeväggen och soffan. Även här balanseras det gråa upp av träet på golvet och möblerna. Pricken över i:et är den mönstrade mattan som bryter av det stora enfärgade ytorna och ger liv till inredningen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar