tisdag 20 september 2011

Väggord,

Det har blivit omåttligt populärt med väggord de senaste åren. För visst är det skönt att mötas av några uppiggande ord i hallen när man kommer hem efter en lång dag på jobbet, eller en godnatt önskning innan man går och lägger sig. Lättast är självklart att beställa färdig skrivna vinylord som man klistrar på väggen. Men det är inte speciellt svårt att fixa det själv. Varför inte göra det till ett helgprojekt nu när höstrusket håller oss inomhus?

Det finns många sätt att göra det på, här är tre varianter.

Klipp ut bokstäver ur tidningar, mönstrat papper eller tapetrester och limma upp dem på väggen med tapetlim. Detta är min favorit och dessutom mycket billigt att göra.

Projektera upp texten på väggen med t.ex. en overheadmaskin. Rita sedan av konturerna med blyerts och fyll i texten med väggfärg i önskad kulör. Detta är rätt tidskrävande, men fördelen är att du kan få exakt den storleken och placeringen du vill ha. Lite tålamod är allt som krävs för ett lyckat resultat.


Om du vill kunna ta bort texten när du önskar, så är det lättast att skriva den på en målarduk eller en skiva som du fäster på väggen. Här ovanför har de använt sig av några brädor, bokstavsstenciler och vit spreyfärg, vilket ger ett lite ruffare uttryck. Riktigt läckert!
Du kanske har en egen lösning. Så ta fram papper, penna, klister, färg och en bra cd skiva att lyssna på. Sedan är det bara att sätta igång.
Lycka till!

1 kommentar:

  1. Ny lägenhet, nytt tema och du helt klart min inspiration denna omgången! Du är fantastisk Ida! Åh du vet hur mycket jag älskar text på väggen! Många kramar och pussar / Lis direkt från Huvudstaden

    SvaraRadera